vrijdag 16 januari 2009

Made in America

Crips And Bloods: Made In America is een docu van Stacy Peralta (van Dogtown and Z-Boys) over de twee meest bekende straatbendes van Amerika. Blijft toch bizar zo'n warzone midden in het altijd zonnige en vaak glamorous L.A.

9 opmerkingen:

Sander zei

bizar inderdaad

Zebra zei

Wij gingen ook altijd vechten met de naastgelegen basisschool. Maar wij hadden geen pistolen, geweren, messen of bommen. En we waren 10. Voor de rest precies dezelfde situatie natuurlijk. Mongolen.

Anice zei

Lijkt me goede docu..
@zebra: Dingen liggen iets gecompliceerder dan je denkt I guess..
Lees bijvoorbeeld dit artikel maar eens: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1034402.ece/Slechte_wijk_beiuml_nvloedt_criminaliteit_kind

en bedenk dan dat slechte wijken in LA niet bepaald zijn te vergelijken met onze "slechte" wijken. De situatie blijft idioot natuurlijk..

Zebra zei

@Anijs. jaja. Slechte wijken, slechte opvoeding, blabla. Maakt het niet normaal dat mensen, die echt ontzettend veel veel met elkaar gemeen hebben, elkaar zo naar het leven staan. Of dat nou Bloods en Crips, basisscholen of voetbal supporters zijn, dat maakt niet. Dr zit gewoon toch een steekje los bij veel mensen.

Steven zei

Yep, bij veel van die gasten zit misschien een steekje los. Maar soms heb je geen keus. Als je niet bij de één of de ander hoort ben je sowieso de lul....

Zebra zei

Nou heb ik wel makkelijk praten vanachter mijn computer maar toch

Steven zei

En steekjes laten makkelijk los als je in zo'n buurt opgroeit.

Anice zei

vandaar de steek partijtjes.
hebbie toch nog feest.

Vince zei

kan me herinneren dat er jaren (en dan bedoel ik echt een decennia of 2) geleden opeens heel veel ophef was over de bloods en crips toen een jonge fotograaf midden op straat werd neergeschoten omdat hij per ongeluk een rode trui aan had. in 'blauw' gebied. au.
daarna was het weer stil, op de occasional geromantiseerde gangsterfilm na. goed dus dat deze docu er is. maar bestaat er uberhaupt een oplossing voor dit soort genetische idiotie? (en dan bedoel ik genetisch als in in de mens, niet 'ras'). moeilijk.