dinsdag 28 april 2009

CODE Online


Kijk. Wij zijn van nature zeikerds, die erg makkelijk dingen afkraken. Sorry daarvoor. Aan de andere kant geven we ook props aan diegenen die props verdienen. In dit geval dus niet aan de nieuwe online versie van CODE.

Heb hem net even bekeken. Wat een skrale bedoening zeg. Wat is op met die blader navigatie. En dan ook nog eens met een paar gradients erin, zodat het lijkt alsof de pagina's echt een beetje rond lopen. Wist niet dat je daar anno 2009 nog mee aan kon komen?

Verder vind ik het behoorlijk zwak dat ze letterlijk het design van het blad hebben vertaald naar web. Niks ten nadele van het oorspronkelijke design van Toko, want dat was dope. Maar op je beeldscherm leest dit ronduit behoorlijk kut, en waarom zou je je beperken tot de ruimte van een analoge bladspiegel? De CODE bladerde ik soms nog wel door, maar hier ga ik nog geen minuut doorheen klikken. Dus.

Een pluspunt is dat er gebruik wordt gemaakt van video en klikbare links in de artikelen. Juist, dat is die meerwaarde van internet. Jammer dat deze mogelijkheid nog niet optimaal wordt benut. Hopelijk is dit een testfase, en komt de volgende digitale CODE een stuk harder.

Wat jullie?

1 opmerking:

Steven zei

Haha ik heb gehoord dat die digitale bladerboeken het weer helemaal gaan worden in '09!

Wij zijn er ook mee bezig :)

't is grappig maar echt lekker lezen is het gewoon niet.