dinsdag 9 december 2008

KvK update


Waarschijnlijk is die hele KvK oplichterij niet eens verboden. Het Belgische bedrijf wat hierachter zit dekt zichzelf in door te vermelden in de kleine lettertjes dat het gaat om een aanbod en niet om een factuur. Behoorlijk fucking listige manier van misleidende reclame lijkt mij. Wel mooi is hoe ze uitleggen waar KvK voor staat. Op de site staat o.a. de volgende, nu al klassieke tekst:

"Over Kantoor voor Klanten
Kantoor voor Klanten BVBA begrijpt dat er nogal wat vragen zijn ontstaan naar aanleiding van onze aanbieding, verstuurd op 8 december 2008. Graag willen wij hier een reactie op geven:

De volgende ondernemingen gebruiken de afkorting KvK in hun bedrijfsnaam:
- K.V.K. (Korfbalvereniging Kapelle)
- K.V.K. Holding B.V.
- KVK KEMPISCHE VERZEKERINGSKRING
- KVK Kinderen voor Kinderen
- KVK Kennis voor Klimaat
- KVK KOEPEL VAN VLAAMSE KRINGLOOP CENTRA
- Kampeervereniging K.V.K. Katwijk
- KVKB Klaverjasvereniging "Klaver Boer"


Wij bieden een goed functionerende service aan. Het is dan ook jammer dat de media niet de tijd heeft genomen om onze diensten verder onder de loep te nemen en deze zelfs achterwege laat.
Wij hopen dat men gebruik zal maken van onze aanbieding, om zo hun bedrijf te promoten. Uit de vele hits per dag blijkt, dat ons handelsregister uitgebreid wordt bekeken."

4 opmerkingen:

Steven zei

Godverdomme dat meen je niet! Wat een teringlijers. Sneaky bastards!

Zebra zei

Ja, smerig he? En tegelijkertijd erg grappig. Als je niet de dupe hiervan bent natuurlijk. Al heb ik gelezen dat de rekening wel is geblokkeerd, en dat je binnen een week nog wel je geld kunt terugkrijgen via je eigen bank.

Ramphastos Toco zei

Ik stel voor om de 'Knokploeg ter Verwijdering van Klootzakken' op te zetten. Dan sturen we ondernemers een aanbieding om ze te beschermen tegen dit soort gespuis. Qua vormgeving zat ik zelf te denken aan een acceptgiro van 300 E. En dat we de aanbieding dan in kleine lettertjes onderaan zetten. Nou nog een huisstijl en bij deze gasten een kvk-nummer aanvragen en we zijn in business.

Wel schitterend dat ze Kinderen voor Kinderen erbij betrekken trouwens. Die heb ik ook nooit vertrouwd.

Anoniem zei

Was wel effe schrikken toen ik de brief zag! Ben benieuwd wat de Consumentenbond hiervan zegt. Ik ga ze 's mailen.
Paul
www.denhaagblog.nl